Чак-Чак в медовому сиропі

10 10 60 хв. 60 хв.

Рецепт медового чак-чака — татарського національного страви з розряду десертних. Воно готується з використанням борошна і нагадує кульки з тіста.

Продукти
  • Борошно — 500 г
  • Яйця — 2-3 шт.
  • Вода або молоко — 100 г
  • Цукор — 25 г
  • Сіль — 5-10 г
  • Олія рослинна — 200 г
  • Масло вершкове — 200 г
  • Для сиропу:
  • Мед — 400 г
  • Цукор — 100 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для медового чак-чака.

Шаг №2

Як приготувати чак-чак:

Яйця злегка збийте.

Шаг №3

Борошно насипте на стіл гіркою, зробіть в центрі гірки поглиблення, влийте в нього молоко, вбийте яйця, додайте цукор, сіль.

Шаг №4

Замісіть тісто.

Шаг №5

Готове тісто розділіть на тонкі джгути. Джгути наріжте дрібними шматочками кульками.

Шаг №6

У казанку розігрійте масло. Обсмажте в розігрітому в казанку олії (у фритюрі) до злегка золотистого кольору. Безперервно помішуйте, щоб не пригоріли.

Шаг №7

Як зробити медовий сироп. Для цього змішайте мед і цукор, кип'ятіть суміш на повільному вогні приблизно 10 хвилин.

Шаг №8

Щоб визначити готовність сиропу, візьміть чайну ложку киплячого сиропу і опустіть в холодну воду. Якщо утворився м'який клубочок, сироп готовий.

Шаг №9

Приготовані кульки залийте медовим сиропом.

Шаг №10

Чак-чак викладіть гіркою на тарілку і полийте залишилися медовим сиропом. Подавайте на стіл до чаю охолодженим.

Вгору