Чак-чак (виріб з тіста)

7 10 60 хв. 60 хв.

Любителям східних солодощів пропоную приготувати нескладну татарське виріб з тіста — чак-чак, чудове медове ласощі.

Продукти
  • Борошно — 450 г
  • Яйця — 6 шт
  • Сіль — 1 щіпка
  • Олія рослинна — 400 г
  • або Масло топлене — 400 г
  • Цукор — 300 г
  • Мед — 160 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Готують продукти для приготування чак-чака.

Шаг №2

Як приготувати чак-чак (виріб з тіста):

Яйця збивають і солять.

Шаг №3

Додають борошно.

Шаг №4

На збитих яйцях замішують прісне тісто.

Шаг №5

Розкочують її в пласт товщиною до 0,5 см.

Шаг №6

Нарізають стрічки шириною до 1 см, стрічки розрізають упоперек на шматочки шириною до 0,5 см.

Смажать чак-чак в топленому маслі порціями.

Чак-чак отримують і іншим способом: з тіста формують джгути завтовшки до 0,5 см і нарізають їх на подушечки розміром 0,5×0,5 див.

Шаг №7

З'єднують мед і цукор.

Шаг №8

Ставлять на повільний вогонь і варять медовий сироп для чак-чака 5 хвилин.

Густий сироп, зварений з води, цукру і меду охолоджують до 70°.

Шаг №9

Сироп з'єднують з смаженим тістом.

Шаг №10

Ретельно перемішують і викладають чак-чак на блюдо, формуючи гірку.

Шаг №11

Подають медовий чак-чак до чаю, прикрасивши кольоровим драже або ландрином.

Вгору