Чак-чак башкирська

6 8 60 хв. 60 хв.

Солодке ласощі до чаю — медовий чак-чак по-башкирски.

Продукти
  • Борошно — 200 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Вода — 3 ст. ложки
  • Масло вершкове (для фритюру) — 200-300 р
  • або Смалець — 200-300 г
  • Мед — 300 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом чак-чака по-башкирски.

Шаг №2

Як приготувати чак-чак по-башкирски:

Яйця збити з водою.

Шаг №3

Всипати борошно.

Шаг №4

З борошна, яєць і води замісити м'яке тісто, як на вареники.

Шаг №5

Розкачати його в пласт товщиною близько 1 см, нарізати квадратиками розміром 1x1 сантиметр.

Смажити у фритюрі (у топленому маслі або в суміші смальцю і масла), постійно помішуючи, до золотистого кольору.
Виймати шумівкою, даючи стекти зайвому жиру

Шаг №6

Мед розігріти.

Шаг №7

Коли чак-чак охолоне, його весь відразу класти в розігрітий мед (або полити медом) і перемішати.

Шаг №8

Перекладати на тарілку і мокрими руками формувати гірку.
Чак-чак по-башкирски готовий.

Вгору