Чак-чак

7

Башкирский рецепт чак-чака — смачного ласощі з яєчного тіста і меду.

Продукти
  • Борошно — 4-4,5 склянки
  • Яйця — 7 шт.
  • Коньяк — 3 ст. ложки
  • Мед — 0,75 склянки, Цукор — 6 ст. ложок
  • Олія рослинна — 1,5 склянки
  • або Масло топлене — 1,5 склянки
  • Сіль — 1-2 щіпки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом чак-чака.

Шаг №2

Як приготувати чак-чак:

Яйця збити, влити коньяк, посолити.

Шаг №3

Потроху, весь час розмішуючи, всипати борошно.

Шаг №4

Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто. Дати йому полежати під серветкою.

Шаг №5

Розкачати в тонкий пласт, розрізати його на смужки шириною 2-3 см, нарізати локшиною/

Шаг №6

Розігріти олію. Локшину порціями підсмажити в великій кількості олії.

Шаг №7

Відкинути на сито.

Шаг №8

Мед розтопити і заважати до тих пір, поки цукор не розчиниться, покласти остиглу локшину, добре перемішати.

Шаг №9

Потім покласти в глибоке, змащене маслом блюдо, спресувати долонями (їх попередньо слід змочити водою) і, коли охолоне, нарізати чак-чак на шматочки.

Вгору