Швидкий пиріг з крихтою «Штрейзель»

12

Солодка здобна випічка до чаю порадує вас і ваших гостей. Цей пиріг виходить неймовірно пишним, смачним, а головне — готується легко і швидко. Якщо вам потрібна випічка на швидку руку, скористайтеся цим рецептом!

Продукти
  • Для пирога:
  • Кисле молоко (кисляк) або кефір — 1 склянка (250 мл)
  • Цукор — 1 склянка (200 г) (за смаком)
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 2 склянки (300 г)
  • Сода — 1 ч. л.
  • Масло вершкове розтоплене — 1/3 склянки (60-70 г) + масло для змащування форми
  • Ванілін — за смаком
  • Для штрейзеля:
  • Масло вершкове — 50 г
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Какао — 2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Яйця збити з цукром до пишної піни.

Шаг №2

Додати кисле молоко, перемішати ложкою. Додати ванілін і соду, перемішати.

Шаг №3

Поступово вводити борошно, перемішайте ложкою. Неважливо, що будуть грудочки.

Шаг №4

Влити розтоплене масло. Збити міксером.

Шаг №5

Для штрейзеля розтопити 50 г масла, додати цукор, какао, борошно і перемішати до утворення крихти — штрейзеля.

Шаг №6

У форму, змащену маслом, вилити тісто, посипати крихтою.
Помістити в розігріту духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах.
Приємного апетиту!

Вгору