Швидко шашлик маринований

7 8 120 хв.

А чи не піти нам на пікнік? Але який же пікнік без шашлику?!

Продукти
  • Свинина парна (шия) або баранина (обов'язково свіже м'ясо) — 2 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг
  • лавровий Лист — 2-3 шт. за смаком
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Сіль — 2 ст. ложки (за смаком)
  • Шафран (порошок) (за бажанням) — 1 щіпка
Покрокове приготування

Шаг №1

Цибуля ріпчаста очистити, вимити. Половину цибулі нарізати кільцями. Другу половину подрібнити в блендері (або м'ясорубці) в кашку.

Шаг №2

М'ясо вимити, розрізати на порційні шматки.

Шаг №3

М'ясо викласти в миску (не застосовувати алюмінієвий посуд), посолити, поперчити. Додати цибулю. Все добре перемішати вручну. М'ясо маринувати близько 60-90 хвилин (тобто поки ми займаємося мангалом і прогорають дрова).

Шаг №4

Нанизувати шматочки свинини на шампури на невеликій відстані один від одного, упереміш з цибулею, так, щоб в процесі приготування просмажене м'ясо рівномірно з усіх боків.

Шаг №5

Викласти на шампури мангал на мінімальну відстань від вугілля. Смажити шашлик на мангалі над гарячим вугіллям без полум'я, до готовності, періодично перевертаючи шампури, до золотистої скоринки (протягом 15-20 хвилин).
Щоб визначити готовність шашлику, можна зробити поздовжній надріз ножем на одному з м'ясних шматочків — якщо з'явиться з надрізу прозорий сік, то шашлик готовий.

Шаг №6

Швидко маринований шашлик готовий.
Приємного апетиту!

Вгору