Швидка паелья з креветками і болгарським перцем

7 4 5 хв. 25 хв.

Класична іспанська паелья включає в себе кілька видів морепродуктів та інших інгредієнтів. Ця швидка паелья готується з креветками, болгарським перцем і зеленим горошком.

Продукти
  • Ковбаски копчені чорізо (різані кружечками) - 120 г
  • Зелений горошок заморожений - 1 склянка
  • Креветки великі (варені, чищені) - 230 г
  • Перець болгарський червоний (нарізаний кружечками) - 1 шт
  • Рис довгозернистий - 1 склянка
  • Масло оливкове екстра класу - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (нарізаний смужками) - 1 шт.
  • Бульйон рибний - 3,5 склянки
  • Рильця шафрану - 1/4 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Петрушка рубана для сервірування
Покрокове приготування

Шаг №1

1. У великій сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію. Викласти в сковороду цибулю і червоний перець, смажити, помішуючи, близько 2 хвилин.

Шаг №2

2. Потім додати ковбаски і рис, готувати близько 1 хвилини.

Шаг №3

3. Ввести в сковороду рибний бульйон і шафран, довести до кипіння. Зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і готувати рис, періодично помішуючи, приблизно протягом 10 хвилин, до напівм'якого стану.

4. Ввести в сковороду зелений горошок і креветки, посолити і поперчити за смаком, накрити сковороду і готувати ще хвилин 5, до м'якого стану рису.

5. Викласти паелью на теплі сервірувальні тарілки, посипати рубаною петрушкою і подавати відразу ж.

Вгору