Швидка баклажанна ікра

7 6 40 хв.

я Обожнюю ікру з баклажанів. Зробити її просто. Рекомендую і вам приготувати таку швидку баклажанну ікру.

Продукти
  • Баклажани — 1 кг
  • Помідори — 600 г
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Майонез — 2-3 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати баклажанну ікру:

Включити духовку. Баклажани вимити, витерти насухо.

Шаг №2

Змастити баклажани рослинним маслом, викласти на деко. Запекти до м'якості в духовці (близько 30 хвилин), періодично перевертати на інший бік.

Шаг №3

Помідори вимити.
Закип'ятити чайник.

Шаг №4

Помідори залити окропом на 5 хвилин. Воду злити. Залити помідори холодною водою на 2-3 хвилини.

Шаг №5

Очистити шкірку біля помідорів, натерти на тертці.

Шаг №6

Баклажани охолодити, очистити, віджати сік. М'якоть посікти ножем.

Шаг №7

У мисці з'єднати баклажани і помідори. Очистити, вимити і дрібно нарізати цибулю і часник.

Шаг №8

Ікру поперчити, посолити за смаком, додати трохи майонезу. Добре перемішати баклажанну ікру.

Шаг №9

Швидка баклажанна ікра готова!
Приятого апетиту!

Вгору