Бургер в лаваші

13

Дослівний переклад з англійської звучав би як «бургер, загорнутий в ковдру». Це з серії фаст-фудів, але якщо зробити бургер в лаваші будинку з хороших продуктів, то вийде непогано і смачно.

Продукти
  • Телятина - 1-1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста великий - 1 шт.
  • Корінь імбиру - невеликий корінь (за величиною лука)
  • Цибуля-порей - 1 шт.
  • Лимон - 0,5 шт
  • Сіль
  • Суміш мелених перців
  • Листя салату (краще підходить салат-латук, але можна взяти і інше)
  • Помідори - 2 шт.
  • Огірок - 1 шт.
  • Вірменський лаваш - 2 великих аркуша або 8 маленьких
  • Зелень для салату (рукола, базилік, салат, петрушка, кріп)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти, щоб приготувати бургер в лаваші.

Шаг №2

Як приготувати бургер в лаваші:

Телятину нарізаємо на шматочки, видалити плівки з м'яса і прокручуємо на м'ясорубку з крупною решіткою. Цибулю дрібно ріжемо, імбир чистимо і ріжемо кубиками 0,5 см, цибулю порей, залежно від величини, нарізаємо кільцями або півкільцями. Кілька листя салату порвемо на великі шматочки. Якщо салат твердий, то його можна опустити на кілька хвилин в окріп.

Шаг №3

Змішаємо всі з фаршем, видавимо сік половинки лимона (можна і цілий), посолити, поперчити і добре вымешаем. Поставимо фарш в холодне місце на 1-2 години, нехай трохи промаринується.

Шаг №4

Мокрими руками з фаршу зробимо круглі бургери і помістимо їх на застелений пергаментом деко. Поставимо деко в духовку, розігріту до 220 градусів на 30-40 хвилин. Бургери повинні зарум'янитися. Якщо є можливість, бургери можна обсмажити на грилі.

Шаг №5

Готові бургери кладемо на тарілку і накриємо, щоб не охолонули.

Шаг №6

Лаваш розрізаємо на 4 частини. Якщо знаємо з чим у нас люблять їсти бургер, можемо відразу помазати лаваш майонезом, французькою гірчицею або кетчупом.
Не знаєте - просто зробіть із лаваша невеликий пакет і покладіть туди листочок салату, базилік, по шматочку помідора і огірка та іншу зелень. І, звичайно, бургер. Полити його чим-то потім кожен може сам.

Шаг №7

Ну, ось і все, подавайте бургер, поки гарячий.
Приємного апетиту!

Вгору