Бурек по-сербськи (з м'ясом і сиром)

10 5

Рецепти пирога бурек популярні в Туреччині, Греції, на Кіпрі. Тут описаний ще один рецепт бурека, дуже цікавого і смачного блюда з Сербії. За смаком дуже нагадує ачму.

Продукти
  • Борошно - 3 склянки
  • Вода - 300 мл
  • Сіль - 4 щіпки
  • Фарш - 200 г
  • Цибуля - 1 головки
  • Часник - 3-4 зубчик
  • Зелень - за смаком
  • Сіль і перець - за смаком
  • Сир (у мене був мікс - бринза, адигейський, російський)
Приготування

Як робити: Бурек по-сербськи (з м'ясом і сиром)? Дуже просто читайте далі...

1. Робимо тісто. Для цього змішуємо борошно, сіль, воду, добре вимішуємо, даємо тісту відпочити годину.

2. Далі ділимо тісто на чотири частини, кожну скачуємо в кулю. Далі, змочивши руки рослинним маслом, робимо з кожного кулі коржик і складаємо в стопку. Залишаємо ще на 30 хвилин.

3. Тим часом беремо фарш, додаємо в нього сіль, перець, цибулю, часник, петрушку. Сир натираємо на крупній тертці.

4. Беремо корж тіста, круговими рухами розпластуємо її як можна ширше в діаметрі. Потім беремо за краї і розтягуємо в різні боки, поки тісто не буде прозорим. Складаємо цей лист конвертом і відкладаємо в сторону. Це буде дно нашого майбутнього бурека.

5. Розкачуємо наступну корж так само, кладемо в середину наше дно, на нього кладемо фарш, на фарш, сир. Загортаємо краю конвертом, відкладаємо вбік.

6. Повторюємо те ж саме з третьої коржем, а четверту загортаємо без начинки, тобто начинку ми кладемо в два заходи, а останнім конвертом закриваємо без начинки.

7. Змащуємо бурек рослинним маслом, яке рубаємо часник і зелень.

8. Відправляємо в духовку на 30 хвилин при 200 градусах.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Готуємо фарш.

Шаг №2

Поділяємо тісто на кульки.

Шаг №3

З кульки робимо коржі, змащені маслом, щоб не заветрились.

Шаг №4

Розтягуємо тісто до прозорості.

Шаг №5

На дно викладаємо фарш.

Шаг №6

На фарш, сир.

Шаг №7

Загортаємо начинку конвертом.

Шаг №8

Змащуємо бурек часниковим маслом перед відправкою в духовку.

Шаг №9

Готовий бурек.

Вгору