Бурек по-сербськи

9

Буреки - смачні пироги з тонкого тіста з м'ясною, овочевою або сирною начинкою. Для тих, хто не може купити тісто-філло, можна використовувати листкове бездріжджове тісто. Будемо готувати буреки з м'ясною начинкою.

Продукти
  • Фарш змішаний або яловичий - 0,5 кг
  • Цибуля - 2 великих головки
  • Картопля - 2 великих
  • Сіль
  • Перець
  • Оливкова олія
  • Листкове бездріжджове тісто - 0,5 кг (4 листки) або упаковка тесту-філо.
  • Борошно на присипку
Приготування

Як робити: Бурек по-сербськи? Дуже просто читайте далі...

Бурек - блюдо, яке відбувається з Туреччини і популярне в країнах, що входять раніше до складу Османської імперії. У Греції та на Кіпрі, в Болгарії та Чорногорії бурек готують майже однаково з особливого листкового тіста-філло і начиняють рубаним м'ясом, овочами або сиром, зокрема фетою.

Філо або філло - прісне, дуже тонке, витяжний тісто, продається пластами з 10 шарів. Використовується в середземноморській кухні. Грецьке слово Phyllon означає «лист». Шари тіста можуть бути тонкими як папір, або товщиною кілька міліметрів.

Тісто філо широко використовується в грецькій і турецькій кухні як солодких, так і в несолодких блюдах. У турецькій кухні випічка з цього тесту називається borek or boregi, в албанській кухні - byrek. Звідси і назва пирогів з цього тесту - бурек.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати бурек по-сербськи:
Очистимо овочі. Розморозимо тісто, поклавши пластини окремо.

Шаг №2

Картопля потремо на крупну тертку, цибулю дрібно поріжемо і змішаємо з фаршем. Посолимо і поперчимо.

Шаг №3

Якщо є тісто-філо, то беремо 2-3 листочка тіста, кладемо трохи фаршу, і закручуємо тісто спочатку в трубочку,

Шаг №4

а потім у вигляді кола.
Викладаємо на деко, змащене рослинним маслом.

Шаг №5

Можна складати «трубочки» прямо на деко, без закручування в кола. Чи скрутити велику спіраль з трубочок.

Шаг №6

Випікаємо буреки при температурі 250 градусів 20-25 хвилин. Даємо охолонути кілька хвилин, накривши форму рушником.

Шаг №7

Ось тут я з вами попрощалася б, побажавши смачного, якщо б у мене було тісто-філо. Ці чудові буреки готували моя сестра і її знайома з Сербії.
А мені ще треба розкачати як можна тонше пластини листкового тіста.

Шаг №8

Намагаємося розкачувати тісто в одну сторону.В результаті отримаємо тонкий довгий «шарф», який змащуємо маслом.

Шаг №9

Викладаємо на нього фарш і скручуємо рулетом в тонку трубочку.

Шаг №10

Вийшла ось така довга трубочка.

Шаг №11

Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо на неї трубочку у вигляді спіралі. До неї приєднуємо ще одну. З цього тіста і фаршу виходить два бурека. Не думайте, що це багато - вони такі смачні, що з'їдаються швидко.

Шаг №12

Ставимо деко в розігріту до 220 градусів духовку на 40 хвилин. Готовий бурек взбрызнем водою і накриємо рушником на 20 хвилин.

Шаг №13

Потім виймемо бурек з форми і поріжемо на шматки.
Можна спекти бурек та з іншими начинками

Шаг №14

Це бурек зі шпинатом і сиром по-боснійською.

Шаг №15

Бурек з твогором.

Шаг №16

Бурек з сиром Фета.
Ось тепер, приємного апетиту!

Вгору