Булочки «Як у мами»

10

Смак дитинства кожного з нас — з дріжджові булочки.

Продукти
  • Молоко тепле — 250 мл
  • Цукор — 5 ст. л.
  • Дріжджі свіжі (пресовані) — 30 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія рослинна — 3 ст. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Борошно — 4,5 склянки
  • Для начинки (за бажанням):
  • Цукор
  • Мак
  • Варення
Покрокове приготування

Шаг №1

Молоко повинно бути теплим (не гарячим!). Додати в нього цукор, розмішати до розчинення.

Шаг №2

Додати дріжджі, розмішати, щоб не було грудочок, і дати постояти хвилин 10.

Шаг №3

Тим часом борошно просіяти в миску.

Шаг №4

Додати дріжджову суміш в борошно і залишити ненадовго до появи великих бульбашок на поверхні дріжджів.

Шаг №5

Тим часом яйце з сіллю злегка збити виделкою.

Шаг №6

Додати яйце і масло в борошно з дріжджами і замісити тісто.

Шаг №7

Тісто вийде пружне.

Шаг №8

Далі — воля вашої фантазії! Якщо потрібні схеми, як завертати булочки, прошу — пишіть в коментарях! Наступного разу я обов'язково зроблю докладні схеми.
Я робила сердечка з цукром, метелики з маком, шулики з варенням.
Викладати ваш витвір мистецтва на деко, змащене маслом. Булочки перед духовкою змастити яйцем.
Випікати 15-20 хвилин при 180 градусах.

Вгору