Булочка з корицею

9

Солодкі здобні булочки з корицею.

Продукти
  • Дріжджі сухі - 1,5 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Молоко - 200 мл
  • Цукор - 100 г
  • Ванілін - на кінчику ножа
  • Вершкове масло - 70 г
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Борошно - 3 ст.
  • Кориця
Приготування

Як робити: Булочка з корицею? Дуже просто читайте далі...

1. Підігріти молоко до 40 градусів, розчинити в ньому дріжджі, 1 ч.л. цукру, додати 2 ст.л. борошна. Залишити підніматися в теплі приблизно на 1,5 години.

2. Розтопити 40 г вершкового масла.

3. Збити яйця, додати 3 ст.л. цукру, ванілін, сіль і розтоплене масло, все перемішати.

4. Змішати суміш з опарою, додати порціями просіяне борошно, замісити тісто.

5. Залишити тісто в теплі на 1 годину.

6. Розкачати тісто в прямокутник, змастити вершковим маслом, посипати цукром і корицею через ситечко.

7. Згорнути не дуже туго в рулет, швом вниз, потім розрізати навскоси на шматочки, сформувати з них булочки.

8. Перекласти булочки на деко, змащене маслом. Залишити підходити на 30 хвилин.

9. Духовку нагріти до 200 градусів. Булочки з корицею змастити жовтком.

10. Випікати до рум'яної скоринки. Остудити на решітці, щоб не відсиріли.

Вгору