Буженина запечена у фользі

9 4 45 хв. 135 хв.

Буженина у фользі готується дуже просто і не вимагає кулінарних навичок. М'ясо виходить ніжним, соковитим і ароматним - справжній делікатес!

Продукти
  • Свинина (м'якоть під шкурою) - 0,5 кг
  • Часник - 2 зубки
  • Морква - 100-150 г (2 маленькі)
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
  • Перець - 0,25 ч. ложки
  • Лавровий лист (за бажанням) - 1-2 шт.
  • Для прикраси:
  • Зелень петрушки - 1-2 гілочки
  • або зелень кропу - 1-2 гілочки
  • Лимон (за бажанням) - 1-2 зубчики
Покрокове приготування

Шаг №1

Все, що потрібно, щоб приготувати запечену буженину у фользі.

Шаг №2

Як приготувати буженину у фользі:

Свинину промивають, обсушують серветкою і натирають сіллю і перцем.

Шаг №3

Часник і моркву обчищають, нарізають вузькими шматочками.

Шаг №4

За допомогою гострого тонкого ножа роблять у шматку свинини надрізи і нашпиговують свинину часником та морквою.

Шаг №5

Після цього загортають м'ясо у фольгу (можна додати лавровий лист і часточки лимона) і готують буженину у фользі на решітці над вугіллям (у домашніх умовах - в духовці при температурі 190 градусів) 1-1,5 год. Потім буженина у фользі повинна охолонути, при цьому м'ясо не розгортають.

Шаг №6

Запечену буженину нарізають поперек волокон порційними шматками, кладуть на блюдо, прикрашають гілочками петрушки або кропу і часточками лимона (за бажанням).

Вгору