Бухарський плов з родзинками

6 8 30 хв. 90 хв.

Узбецька кухня налічує більше ста різновидів пловів, які розрізняються за способом приготування і набору продуктів, що використовуються. По цьому рецепту ви зможете приготувати бухарський солодкий плов, який готується з рису з морквою і родзинками. Зіра, перець, часник і будь-які інші приправи в цьому плові недоречні.

Продукти
  • Рис (пропарений, Басматі, Жасмин, Девзира) — 1 кг
  • Олію та жири (рослинні масла, тваринні жири, вершкове масло) — 250-300 г
  • Цибуля — 2 шт
  • Морква — 600 г
  • Родзинки — 1 стакан, Сіль — 1-2 ч. ложки (за смаком)
Приготування

Як робити: Бухарський плов з родзинками? Дуже просто читайте далі...

Бухарський плов з родзинками зазвичай готують на курдючному салі або бавовняному маслі. Або на їх суміші. В нашому варіанті застосовується вершкове масло в рівних частках з соняшниковою олією (або оливковою).

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта плов по-бухарски перед вами.

Шаг №2

Як приготувати бухарський плов з родзинками:

Промити родзинки. Осушити.

Шаг №3

Цибуля очистити, вимити, нарізати кільцями.

Шаг №4

Морква очистити, вимити, нарізати соломкою.

Шаг №5

Промити рис.

Шаг №6

Якщо використовують курдючний жир і бавовняне масло, то спочатку розігріти, а якщо потрібно прожарити жир з курдючного сала або бавовняне масло.

Потім, зменшивши вогонь і давши трохи охолонути (1-2 хвилини), додати решту масла.


Закип'ятити чайник.

Шаг №7

У підготовлену суміш олій або жирів покласти цибулю, нарізану кільцями. Як тільки цибуля злегка почервоніє (зарум'яниться, близько 2-3 хвилин), швидко вийняти з олії.

Шаг №8

Дати маслу знову розігрітися (1-2 хвилини), покласти моркву, нарізану короткою соломкою, обсмажити до зміни кольору, помішуючи, 2-3 хвилини на середньому вогні.

Шаг №9

Залити в казан гарячу воду (близько 1 л). Довести до кипіння і варити на слабкому вогні 5-10 хвилин.
Додати кишмиш. Варити, поки кишмиш не розбухне (близько 10 хвилин).

Шаг №10

Потім посолити, збільшити вогонь і, коли бурхливо закипить, покласти рис. Долити трохи окропу, щоб рис був покритий водою. Варити бухарський плов на середньому вогні без кришки близько 20 хвилин. Не перемішувати!

Шаг №11

Якщо рис ще не готовий, а води залишилося мало, додати окріп. До кінця варіння рису води в казані залишатися не повинно.

Шаг №12

Коли рис майже готовий, зменшити вогонь до мінімуму, накрити і пропарити бухарський плов з родзинками 25-30 хв.

Шаг №13

Бухарський плов з родзинками готовий.
Приємного апетиту!

Вгору