Бразильські цукерки «Beijinho» (бейжиньо) - поцілунок

4

Без цих цукерок не обходиться ні один бразильський свято - ні дорослий, ні дитячий! Готуються вони дуже і дуже просто! А на смак.... Сама ніжність! Треба сказати, що в різних регіонах Бразилії всі ці цукерочки готують трохи по-своєму. Десь beijinho готують з додаванням жовтків, а де-то всі ці цукерочки готують взагалі без вогню, просто змішують всі інгредієнти в певних пропорціях.

Продукти
  • Якісне згущене молоко - 1 банка (380 г)
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Кокосова стружка - 100-150 г
  • Палички гвоздики
Приготування

Як робити: Бразильські цукерки «Beijinho» (бейжиньо) - поцілунок? Дуже просто читайте далі...

1. Змішати в каструльці згущене молоко і кокосову стружку, перемішати. Почекати кілька хвилин, щоб стружка трохи розм'якшилася.

2. Поставити масу на невеликий вогонь. При постійному помішуванні довести її до кипіння, після чого зменшити вогонь до мінімуму і протримати так ще на вогні протягом приблизно 10 хвилин (+/-).

Маса повинна загуснути, стати блискучою.

Заважати потрібно як можна інтенсивніше, щоб ніде нічого не пригоріло.

3. Готову масу зняти з вогню і остудити спочатку при кімнатній температурі, а потім прибрати в холодильник на годину.

4. Охолоджену масу дістати з холодильника і за допомогою двох чайних ложок, а потім руками (змастити вершковим маслом) скачати кульки, обваляти їх в кокосовій стружці. А потім в центр кожної кульки вставити паличку гвоздики.

5. Готові цукерки потрібно прибрати в холодильник!

Краще потримати їх там пару днів, щоб відтінок гвоздики став більш вираженим! Перед тим, як їсти - треба щоб цукерки побули при кімнатній температурі хоча б півгодини!!!

Вгору