Бозартма з курки

Легкий, швидкий у приготуванні і дуже смачний курячий суп. Рецепт азербайджанської кухні.

Продукти
  • Курка або її частини - 600 г
  • Картопля - 600 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. (50 г)
  • Масло вершкове - 50 г
  • Лавровий лист - 1 шт
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Зелень петрушки і кропу - півпучка
  • Вода - 2,5-3 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти, щоб приготувати бозартму з курки.

Шаг №2

Цибулю нарізати півкільцями або чвертькільцями.

Шаг №3

Курку обробити на порційні шматки.

Шаг №4

Крупно порізати картоплю.

Шаг №5

Обсмажити цибулю на маслі в глибокій сковороді або чавунці. Додати курку і обсмажити її до рум'яності. Посолити і поперчити. Додати картоплю і влити воду. Довести до кипіння і зменшити вогонь. Варити під кришкою 25-30 хвилин до готовності картоплі. Посолити за смаком.
У кінці покласти лавровий лист, вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хвилин.

Шаг №6

При подачі посипати рубаною зеленню.
Приємного апетиту!

Вгору