Борщ «в одній каструлі»

10

Борщ готується на яловичому бульйоні тільки в одній каструлі. Традиційно — м'ясо, буряк, капуста, картопля, морква, селера, цибуля, перець і томатна паста. Подається борщ з часниковим салом і лимонним соком.

Продукти
  • Буряк середнього розміру — 4-5 шт
  • Морква — 1 шт.
  • Селера, корінь — 0,25 шт.
  • Цибуля ріпчаста дрібний — 1 шт.
  • Яловичина варена — 300 г
  • Капуста білокачанна — 0,25 качана
  • Картопля — 2 шт.
  • Перець болгарський червоний — 1 шт.
  • Сік 0,5 лимона
  • Олія рослинна — 60-75 г
  • Томатна паста — 30 г
  • Бульйон яловичий — 1,5 л
  • Часник — 3-4 зубки
  • Сало — 50 г
  • Цукор — 15 г
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Борщ «в одній каструлі»? Дуже просто читайте далі...

1. Подрібнити на крутий тертці буряк, моркву і селеру.

2. Цибулю порізати кубиками, а капусту нашаткувати.

3. Картоплю почистити і порізати скибочками. Болгарський перець порізати соломкою.

4. Варене м'ясо порізати кубиками. З лимона вичавити сік.

5. У великій чавунній каструлі (казанку) розігріти олію, викласти буряк, моркву, селеру, цибулю і капусту, готувати, помішуючи, близько 10 хвилин.

6. Потім додати картоплю і томатну пасту, залити половиною яловичого бульйону. Довести масу до кипіння, варити овочі 15 хвилин.

7. Додати в каструлю бульйон, що залишився і болгарський перець, варити борщ ще 5-10 хвилин, до м'якого стану овочів.

8. Тим часом часник дрібно порізати і розтерти з салом в ступці до пастоподібного стану.

9. У каструлю з супом викласти м'ясо, довести суп до кипіння і зняти з плити. Ввести в каструлю лимонний сік, цукор і сало з часником. Посолити борщ за смаком і подавати відразу ж.

Вгору