Борщ зі щавлем і лободою

10

На сьогоднішній день зелений борщ є одним із самих корисних і смачних перших страв, відомих у слов'янській кухні. Тому пропоную заглянути в мій рецепт і подивитися, як я варила зелений борщ зі щавлем і лободою.

Продукти
  • Свинячі ребра - 0,5-0,7 кг
  • Картопля молода - 0,3 кг
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Щавель - пучок
  • Лобода - пучок
  • Лавровий лист
  • Сіль
  • Запашний перець горошком
  • Чорний мелений перець
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати борщ зі щавлем і лободою:

Першим ділом помиємо м'ясо, разрежем на порційні шматочки, кладемо в каструлю і поставимо на плиту. До м'яса відразу відправимо почищену і помиту головку цибулі.

Шаг №2

Також кладемо лавровий лист і перець горошком.

Шаг №3

Поки бульйон вариться, приймемось за підготовку інших продуктів.
Яйця поставимо варитися.

Шаг №4

Картоплю очистимо, помиємо і поріжемо на шматочки.

Шаг №5

Щавель і лободу помиємо під проточною водою і поріжемо.

Шаг №6

Тепер виловимо лавровий лист, запашний перець горошком і викинемо, так як смак вони вже віддали свої, і нам не треба, щоб вони плавали у нас в тарілках.
Після цього відправляємо варитися картоплю.

Шаг №7

Коли картопля звариться, видалимо з каструлі головку цибулі.

Шаг №8

Покладемо в борщ нашу зелень і приправимо борщ зі щавлем і лободою спеціями.

Шаг №9

Яйця очистимо і поріжемо кубиками.

Шаг №10

Опустимо яйця в каструлю, перемішати і знімемо борщ з плити.
Борщ зі щавлем і лободою готовий.

Шаг №11

Можемо відразу подавати зелений борщ зі щавлем і лободою до столу, приправивши сметаною або майонезом.

Вгору