Борщ з грибами і чорносливом

13 8 90 хв.

Ви любите борщ? Запропоную червоний борщ з грибами і чорносливом - наивкуснейшее перше блюдо. Це пісний варіант, але можна готувати такий борщ на будь-якому бульйоні.

Продукти
  • Буряк - 1 шт.
  • Вода (або бульйон) - 2 л
  • Квасоля - 0,5 склянки
  • Морква - 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Капуста білокачанна - 150 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. ложки
  • Чорнослив - 6-10 шт
  • Печериці свіжі - 200 г
  • Цукор - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Рослинна олія (для смаження) - 30 г
Покрокове приготування
1 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 1

Як приготувати борщ з грибами і чорносливом:

Квасолю помити і замочити в холодній воді на 1-2 години.

:)
2 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 2

Воду злити, залити квасолю холодною водою. Дати закипіти, а потім варити на невеликому вогні до готовності, 40-60 хвилин.

3 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 3

Картоплю почистити, помити і нарізати кубиками.

4 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 4

Закип'ятити 2 л води або бульйону. Опустити в окріп (або залити водою) нарізану картоплю. Варити 15-20 хвилин.

5 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 5

Почистити і помити цибулю ріпчасту і морква. Цибуля ріпчаста порізати кубиками. Половину моркви натерти на крупній тертці.

6 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 6

Буряк почистити, помити і натерти на крупній тертці.

7 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 7

Печериці помити і порізати тонкою соломкою.

8 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 8

Чорнослив замочити в гарячій воді на 10 хвилин. Почистити від кісточок. Нарізати шматочками.

9 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 9

Другу половинку моркви нарізати тонкою соломкою.

10 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 10

Білокачанну капусту нарізати тонкою соломкою.

11 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 11

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти моркву соломкою і буряк. Тушкувати, помішуючи, на середньому вогні близько 5 хвилин.

12 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 12

Потім додати чорнослив. Тушкувати 2 хвилини.

13 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 13

Половину цибулі і залишилася моркву викласти на сковороду з розігрітим рослинним маслом і тушкувати близько 2-3 хвилин. Потім викласти томатну пасту. Перемішати. Гасити 1 хвилину.

14 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 14

Додати засмажку в каструлю.

15 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 15

Залишився цибулю викласти на сковороду з розігрітим рослинним маслом, смажити 1 хвилину. Потім додати підготовлені гриби. Смажити, помішуючи, 2-3 хвилини.

16 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 16

Додати квасолю, гриби і капусту в каструлю. Посолити, поперчити. Додати трохи цукру. Варити борщ з грибами і чорносливом під кришкою на самому маленькому вогні 10 хвилин.

17 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 17

Зняти з вогню і дати настоятися 20 хвилин. Помити і дрібно нарізати зелень. Додати зелень в каструлю. Борщ з грибами і чорносливом готовий.

18 Борщ з грибами і чорносливом, шаг 18

Подавати борщ з грибами і чорносливом гарячим.
Приємного апетиту!

Вгору