Борщ на свинячих реберцях

13

Пропоную вашій увазі - смачний, ароматний, апетитний і смачний борщ на свинячих реберцях.

Продукти
  • Свинячі реберця - 1 кг
  • (можете замінити будь-яким іншим шматком м'яса, однак на ребрах борщ виходить найсмачніший)
  • Буряк - 150 грам
  • Капуста - 100 грам
  • Картопля - 3 шт.
  • Помідори - 3 шт. (будь-сорт)
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт. (середнього розміру)
  • Корінь селери (сушений)
  • Лавровий лист - 5 листочків
  • Запашний перець горошком - 5 горошин
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Свинячі реберця вимийте і наріжте порційними шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і вимийте.
Покладіть в каструлю свинячі ребра, ріпчасту цибулю, запашний перець горошком, лавровий лист і сушений корінь селери. Налийте питну воду і відправте каструлю на плиту для варіння бульйону.

Шаг №2

Тепер беріться за буряк - очистіть її і натріть на тертці. У сковороду налийте олію і нагріти. Надішліть буряк в сковороду, налийте трохи води і додайте оцет. Потім закрийте сковороду кришкою і тушкуйте буряк, періодично помішуючи. (Не забувайте додавати оцет, саме він не дозволить буряках знебарвитися, і бульйон, в якому буряк буде тушкуватися, прийме бордовий колір.) Це і буде заправка борщу.

Шаг №3

Картоплю почистіть, помийте і поріжте кубиками. Коли бульйон буде майже зварений, відправте на нього варитися картоплю. При цьому голівку ріпчастої цибулі вийміть і викиньте. Необхідно було, щоб цибуля тільки віддав свій аромат і смак, що він і зробив.

Шаг №4

Капусту помийте, наріжте і відправте варитися слідом за картоплею.

Шаг №5

Коли картопля і капуста будуть зварені, додайте тушкований буряк і вилийте в каструлю бульйон, в якому вона тушкувалася. Після цього відразу помийте і поріжте кубиками помідори, які покладіть в борщ.

Шаг №6

Часник очистіть і через прес видавіть в борщ. Приправте борщ сіллю і чорним меленим перцем.

Шаг №7

Проваріть всі інгредієнти разом близько 8 хвилин і знімайте каструлю з плити. Дайте борщу настоятися близько 10-15 хвилин, після чого подавайте його до столу.

Вгору