Борщ червоний холодний

9 4 40 хв. 60 хв.

Напевно, кожна господиня знає, як зварити червоний холодний борщ. Цей популярний літній супчик готується швидко, а з'їдається просто моментально). Корисно, просто, смачно, економно і апетитно - все це можна сказати про холодний борщ.

Продукти
  • Буряк (1-2 шт.) - 400-500 г
  • Картопля (2-3 шт.) - 200-300 г
  • Оцет - 1 ст. ложка
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Огірок - 1 шт.
  • Яйця - 0,5-1 шт.
  • Цибуля зелена - 50 г
  • Сметана - 50 г
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
Приготування

Як робити: Борщ червоний холодний? Дуже просто читайте далі...

Якщо хочуть, щоб борщ був ще яскравіше, наприкінці варіння додають для кольору приготований окремо (віджатий з сирою дрібно подрібненої буряків) буряковий сік.

Покрокове приготування
1 Борщ червоний холодний, шаг 1

Отже, як зварити червоний холодний борщ?

Готують продукти.

:)
2 Борщ червоний холодний, шаг 2

Буряк очищають.

3 Борщ червоний холодний, шаг 3

Очищену буряк закладають в холодну воду (1 л), додають оцет і відварюють майже до готовності (20 хвилин).

4 Борщ червоний холодний, шаг 4

Потім її виймають, подрібнюють на тертці з великими отворами.

5 Борщ червоний холодний, шаг 5

Картоплю очищають, миють і нарізають часточками.

6 Борщ червоний холодний, шаг 6

В буряковий відвар додають нарізану дрібними часточками картоплю, сіль і доводять до готовності (15 хвилин).

7 Борщ червоний холодний, шаг 7

Потім буряк знову кладуть у відвар, доводять до кипіння і охолоджують.

8 Борщ червоний холодний, шаг 8

Огірки дрібно нарізають.

9 Борщ червоний холодний, шаг 9

Яйця відварюють круто (залити холодною водою, довести до кипіння, варити 5 хвилин), очищають і дрібно нарізають.

10 Борщ червоний холодний, шаг 10

Цибулю дрібно нарізають.

11 Борщ червоний холодний, шаг 11

У відвар додають дрібно нарізані свіжі огірки, нарізані зварені круто яйця, зелений лук.

12 Борщ червоний холодний, шаг 12

При подачі в тарілку додають сметану.

Вгору