Борщ з яловичини

16

Готується червоний борщ на яловичому бульйоні, з буряком і капустою.

Продукти
  • Буряк — 500 г
  • Капуста білокачанна — 300 г
  • Картопля (середнього розміру) — 3 шт.
  • Морква (невелика) — 2 шт. (250 г)
  • ріпчаста Цибуля — 2 шт.
  • Томатна паста — 45 г
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сметана (для подачі) — 60-90 г
  • Кріп свіжий (рубаний) (для подачі)
  • Лимон (для подачі) — 4-6 скибочок
  • *
  • Для бульйону:
  • М'ясо на кості (яловичина) — 1 кг
  • Вода — 2 л
  • Морква — 1 шт.
  • Пастернак — 1 шт.
  • Селера кореневої — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Перець чорний горошком — 4-5 шт.
  • Петрушка свіжа — 2-3 стебла
  • Сіль — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Борщ з яловичини? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати борщ з яловичиною:

1. Приготувати бульйон. М'ясо скласти у велику каструлю, залити водою, довести до кипіння, готувати на повільному вогні близько 10 хвилин, зняти накип.

2. Покласти в каструлю з м'ясом морква, пастернак, селера, цибуля, лавровий лист, чорний перець, петрушку і насипати сіль. Накрити каструлю кришкою, варити на слабкому вогні 1 годину. Дістати з бульйону м'ясо порізати невеликими шматочками, а кістки та інше вміст каструлі видалити. Бульйон залишити в каструлі.

3. У каструлю з бульйоном покласти чищену буряк і моркву, варити близько 40 хвилин, до м'якого стану. Варені овочі дістати з каструлі, перекласти на тарілку.

4. Капусту і цибулю нашаткувати, а картоплю порізати кубиками, викласти все в каструлю з бульйоном, варити 15-20 хвилин.

5. Варений буряк і моркву натерти на тертці, додати в каструлю з вареною картоплею і капустою. Додати томатну пасту, цукор, сіль і м'ясо, варити борщ з яловичиною хвилин 10.

6. Борщ з яловичиною подавати в порційних тарілках з кропом і скибочками лимона (за бажанням). У кожну тарілку борщу з яловичиною покласти по 1 ст. ложці сметани.

Вгору