Борщ іншим зразком

14 12

Смачніше борщу, поки, перших страв не їдав. Ось вам мій рецепт. Інгредієнти і спосіб приготування борщу червоного перейняті від предків, з невеликими змінами на сучасний лад.

Продукти
  • Бульйон:
  • М'ясо свиняче (на кості) - 70 г
  • М'ясо яловиче - 50 г
  • М'ясо курки - 50 г
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Заправка:
  • Сало - 50 г
  • Цибуля велика - 1 шт.
  • Буряк велика - 1 шт
  • Морква велика - 1 шт.
  • Доведення:
  • Капуста - 1/8 вилка (качана)
  • Картопля великий - 3 шт
  • Зелень (петрушка) - 1 пучок
  • Томатна паста - 1 ст.л.
  • Аджика - 1 ч.л.
Приготування

Як робити: Борщ іншим зразком? Дуже просто читайте далі...

Будемо готувати борщ, який їдять всі мої домашні, хоча всі інші перші страви, виключаючи, звичайно, окрошку, взагалі не їдять.

Для приготування борщу нам знадобляться: каструля, сковорідка, ложки, ополоник, дошка обробна, ніж, а також всі інгредієнти для його приготування.

Як приготувати борщ червоний:

1. Як ви вже зрозуміли, готувати починаємо з бульйону. Для цього варимо свинину на кістки (цукрової), яловичину і курячу грудку, з лавровим листом і сіллю. Все це м'ясо ви спеціально залишаєте на кістки або шматочком, коли заготовлює фарш до котлет.

варимо Бульйон довго, години 3, не менше, на повільному вогні, щоб м'ясо було, як на холодець, легко відставало від кістки і рвалося руками. Якщо у вас вийшло багато бульйону, не біда, заморозьте його в банку або іншій ємності в морозилці, потім можна буде приготувати суп на швидку руку.

2. В той час, коли готується бульйон, робимо заправку для борщу. Поріжемо сало (я люблю не зовсім свіже, жовтувате) тонкими шматочками, щоб при смаженні витопилося все сало і вийшли красиві шкварки. Потім кидаємо в одержаний жир ріпчаста цибуля (дрібно порізаний) і доводимо його до золотистого кольору, смажимо на великому вогні. Прибираємо вогонь до мінімуму і кидаємо на сковороду моркву і буряк (овочі ріжемо дрібно, типу соломки, можна на тертці, у мене м'ясорубка тре відмінно). Злегка обсмажуємо і додаємо трохи бульйону з каструлі, для того, щоб овочі протушились. Тушкуємо заправку для борщу 15 хвилин і вимикаємо. Заправка готова.

3. Почистіть і поріжте картоплю і капусту. Підготуйте зелень. Як тільки бульйон готовий, виймаємо м'ясо в тарілку, цедим бульйон від залишків кісток (дрібні кісточки). Ставимо бульйон знову на вогонь, кидаємо в нього картоплю, хвилин на 5, потім капусту. Але це тільки в тому випадку, якщо капуста свіжа. Якщо квашена, то навпаки, і тоді капусту варити хвилин 15, а то і 20. Після того, як капуста подварится, всі етапи потрібно контролювати самостійно, пробувати.

4. Закидаємо в борщ заправку. Варимо ще 5 хвилин. Кидаємо томатну пасту, грузинську аджику і зелень. За необхідності борщ ще підсолити. Після того, як все закипіло, борщ готовий.

Є зі сметаною, розвівши її в борщі, і пампушками, прікусивая ними. Або змастити житній хліб «хреновиной» (рецепт знайдете в моєму пищеблоге).

Приємного апетиту!

Вгору