Борщ без засмажки

10 6

Цей червоний борщ без м'яса готується з свіжих овочів на овочевому бульйоні, і ніякої засмажки. Рецепт пісного борщу стане в нагоді тим, хто сидить на дієті.

Продукти
  • Картопля молода - 4-6 шт.
  • Буряк варена, дрібна (половину нарізати кубиками, половину натерти на тертці) - 4 шт.
  • Капуста савойська (шаткована) - 1 качан
  • Помідори, консервовані без шкірки (рубані) - 400 г
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) - 1 шт
  • Морква (рубана) - 1 шт.
  • Бульйон овочевий - 1 л
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Оцет білий винний - 2-3 ст. л.
  • Кріп свіжий (рубаний) - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Кріп свіжий (рубаний) для сервірування
  • Сметана для сервірування
Покрокове приготування

Шаг №1

У велику каструлю скласти цибулю, моркву, різану кубиками буряк, помідори, картоплю і капусту, залити бульйоном. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, варити близько 30 хвилин, до м'якого стану картоплі.

Шаг №2

Викласти в каструлю подрібнену на терці буряк, додати цукор, оцет, готувати 10 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.

Шаг №3

Викласти у готовий борщ рубаний часник і можна подавати, насипавши в кожну порцію ще трохи кропу і поклавши по ложці сметани.

Вгору