Велика котлета по-німецьки

12

Велика котлета по-німецьки - м'ясна запіканка з яловичого фаршу, з овочами і прошарком з варених яєць. Економимо час, не ліпимо котлети і потім не стоїмо біля плити, обсмажуючи їх. А смачна запіканка в теплому і холодному вигляді.

Продукти
  • М'якоть яловичини - 500 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Корінь селери - 40-50 г
  • Морква - 50 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. (50 г)
  • Часник - 2 зубки
  • Скибочка черствого білого хліба
  • Зелень петрушки і кропу - півпучка
  • Мускатний горіх мелений
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Масло рослинне або вершкове - 1 ст. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Відварити 3 яйця круто.

Шаг №2

Яловичину, селера, морква, замочений у воді або бульйоні скибочку хліба, цибуля і часник прокрутити на м'ясорубці. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх і яйце. Добре перемішати.

Шаг №3

Варені яйця порізати кружальцями, зелень порубати.

Шаг №4

Вогнетривку форму змастити олією, викласти половину фаршу і вирівняти.

Шаг №5

Зверху покласти шар яєць і посипати їх зеленню.

Шаг №6

Накрити рештою фаршем, вирівняти поверхню і змастити маслом. Випікати в духовці при 180-200 градусах 50-60 хвилин.

Шаг №7

Не поспішайте виймати готову запіканку з духовки. Нехай вона постоїть там хвилин 15 і вбере в себе майже весь соус, що утворився при запіканні. Тоді запіканка буде соковитою і м'якою.

Шаг №8

Подавати запіканку можна з картоплею або овочевим салатом.
Приємного апетиту!

Вгору