Болгарський яблучний пиріг

7

Яблучний пиріг простий у приготуванні і чудово підходить до чаю-кави. І ще - пиріг готується на молоці, а більше в ньому немає ні краплі жиру, як немає в ньому і яєць.

Продукти
  • Яблука кисло-солодкі - 4 шт. (800 г)
  • Крупа манна - 1 склянка
  • Борошно - 1 склянка
  • Цукор - 1 склянка
  • Молоко - 1 стакан
  • Розпушувач - 1,5 ч. ложки
  • Лимон - 0,5 шт.
  • (обсяг склянки - 250 мл)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для болгарського яблучного пирога.

Шаг №2

Як приготувати болгарський яблучний пиріг:

Змішати манну крупу, борошно, цукор і розпушувач. Яблука помити і натерти на крупній тертці. Якщо шкірка товста, то яблука можна очистити. Терті яблука скропити соком лимона.

Шаг №3

Викладаємо на деко (19х25 см) шарами суху суміш і яблука.
Спочатку 1 склянку сипучої суміші. Разровняем лопаткою.

Шаг №4

Зверху - шар яблук (1/3 частина).
Далі шари повторюємо.

Шаг №5

Вийде 3 шари.

Шаг №6

Молоко добре прогріти і влити в деко, протикаючи пиріг ножем, щоб молоко дійшло до самого низу.
Випікати болгарський яблучний пиріг 45-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Дати пирогу охолонути у формі. Потім можна пройтися ножем по краях.

Шаг №7

Вийняти пиріг з форми і нарізати шматочками.
Болгарська яблучний пиріг готовий. Приємного апетиту!

Вгору