Млинці з квасолею

10

Млинці фаршируються начинкою з квасолі.

Продукти
  • Квасоля (замоченная на ніч у воді) — 180 г
  • Вода холодна — 600 г
  • Борошно — 120 г
  • Яйце велике — 1 шт
  • Молоко — 300 г
  • Олія рослинна — 1 ч. л.
  • Цукор — 75 г (6 ст. л.)
  • Ванільний екстракт — 0,5 ч. л.
  • Сметана або йогурт натуральний для сервірування (за бажанням)
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Замочену квасолю промити, осушити. У великій каструлі довести до кипіння воду, викласти в неї квасолю, варити на сильному вогні близько 10 хвилин. Зняти накип з поверхні води, зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою і варити квасолю на повільному вогні, періодично помішуючи, приблизно 40 хвилин, до м'якого стану.

Шаг №2

2. Тим часом приготувати млинці. У велику миску просіяти борошно, зібрати її гіркою, в центрі зробити поглиблення, ввести в нього половину молока і яйце, перемішуючи ложкою. Потім поступово ввести залишився молоко, розмішати до однорідного стану. Накрити миску з тестом і відставити на 30 хвилин.

Шаг №3

3. Сковороду діаметром 20 см змастити рослинним маслом, налити трохи тіста, нахиляючи сковороду в сторони, розподілити тісто по всьому дну. Чим тонше вийде блін, тим краще.

Шаг №4

4. Готувати блін приблизно 2 хвилини, потім перевернути і смажити ще 1 хвилину. Перекласти млинець на тарілку. Посмажити таким чином ще 7 млинців.

Шаг №5

5. Квасоля осушити і перекласти в кухонний процесор, добре подрібнити. Додати цукор і ванільний екстракт, добре перемішати (до розчинення цукру).

Шаг №6

6. Включити духовку з функцією «гриль» для попереднього розігріву.

7. На середину кожного млинця покласти квасоляний начинку, згорнути конвертом.

8. Викласти млинці на промаслений лист і помістити під гриль на кілька хвилин.

9. Подавати млинці зі сметаною або йогуртом.

Вгору