Млинці «робітничо-селянські» від баті

Нет фото
4 60 хв. 60 хв.

У нашій родині приготування їжі — обов'язок жінок. А ось пекти млинці батя нам не довіряє — сам. Рецепт дуже простий, але один нюанс робить батины млинці надзвичайно смачними.

Продукти
  • (кількість інгредієнта дуже приблизно)
  • Молоко — 1 л
  • Яйця
  • Борошно — 2 або 2,5 склянки
  • Сіль — за смаком
  • Масло рослинне — 0,25 склянки
  • Масло вершкове — 150 г
  • Цукровий пісок — 200 г
Приготування

Як робити: Млинці «робітничо-селянські» від баті? Дуже просто читайте далі...

1. На дно каструлі наливаємо трохи молока або води, щоб на дні посудини не було сухого залишку. Висипаємо просіяне борошно.

2. Потроху додаємо молоко, обережно вимішуючи, щоб не було грудочок.

3. Додаємо яйця і сіль ще в густе тісто.

4. Продовжуємо вимішувати, додаючи молоко, поки не отримаємо досить рідке тісто — чим більш рідке тісто, тим тонше і «кружевнее» млинці.

5. В кінці вимішування додаємо масло або рослинна або вершкове, щоб випікати млинці, не змащуючи сковорідку.

6. Сковороду чистимо кухонною сіллю, моєму без миючих засобів, ставимо на вогонь, прожарюємо, змащуємо шматком сала. Ледь жир задимиться, можна випікати млинці.

7. Приготуємо насаджений на виделку шматок вершкового масла і наповнимо цукорницю цукровим піском, кладемо в неї чайну ложку. Поїхали. Спекли з двох сторін перший млинець, поклали його в тепле плоске блюдо і, поки печеться наступний млинець, змащуємо попередній маслом, та побільше, та побільше! І посипаємо цукровим піском.

Тільки не їжте відразу, нехай виросте чарочка, в ній кожен млинець просочиться маслом, в маслі розчиниться цукор, і вийде смакота. Хоч з молоком, хоч з чаєм, хоч з «таке».

Вгору