Млинці

7

Готую млинці по цьому рецепту багато років! Смачні, легкі і не жирні! Подруга приходить в гості і завжди переконує мене в тому, що це найсмачніші млинці!))

Продукти
  • Молоко - 500 мл
  • Яйця - 3 шт
  • Борошно - 280 г
  • Цукор - 1-2 столових ложки
  • Сіль - 1 чайна ложка (без гірки)
  • Рослинна олія - 3 столових ложки
  • Вершкове масло для змазування готових млинчиків
Приготування

Як робити: Млинці? Дуже просто читайте далі...

1. У миску розбити яйця, додати сіль і цукор.

Перемішати вінчиком або виделкою до однорідності (збивати не потрібно).

2. Влити до яєць близько 200 мл молока і перемішати.

3. Додати борошно і перемішати до однорідності (по консистенції тісто як густа сметана).

4. Влити молоко, що залишилося (приблизно 300 мл), перемішати. Тісто повинне вийти рідким і легко ллється.

5. Влити рослинне масло. Тісто перемішати і дати постояти 15-20 хвилин.

6. Добре розігріти сковороду для млинців (бажано чавунну) і змастити її тонким шаром рослинного масла.

7. В центр сковороди вилити полчерпака або черпак тесту (в залежності від діаметру сковороди) й швидко розподілити по всій поверхні тонким шаром, трохи повертаючи сковороду.

8. Коли краї тіста почнуть підсихати і злегка рум'янитися - підчепити млинець тонкої широкої лопаткою і акуратно перевернути. Дати блинчику трохи підрум'янитися з іншого боку.

9. За допомогою лопатки зняти млинець зі сковороди, перекласти на тарілку і рясно змастити розтопленим вершковим маслом.

Вгору