Млинцевий торт «Пломбір»

13 50 хв. 70 хв.

Смачний торт з млинців з кремом Шарлот. Нагадує смак морозива.

Продукти
  • Для млинців:
  • Борошно — 1 склянка
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Яйце — 1 шт.
  • Ряжанка — 1 склянка
  • Сода — 2/3 ч. ложки
  • Сіль — 1 щіпка
  • Олія рослинна — 2 ст. ложки
  • Окріп — 1 склянка
  • Для крему Шарлот:
  • Масло вершкове — 200 г
  • Молоко — 200 мл
  • Яйця — 1-2 шт. (залежно від розміру)
  • Цукор — 5-6 ст. ложок (близько 3/4 склянки)
  • Ванільний цукор — 10 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для млинцевого торта.
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі для розм'якшення.

Шаг №2

Приготувати млинці. Для цього в ряжанку додати цукор, сіль, соду, яйця і рослинне масло. Перемішати.

Шаг №3

У приготовлену суміш додати борошно.
Закип'ятити воду.

Шаг №4

У тісто влити невеликими частинами окріп, постійно помішуючи.

Шаг №5

Розігріти сковороду. Для першого млинця налити на сковороду 1 ч. ложку рослинної олії.
Приготоване тісто налити на сковороду, круговим рухом розподілити по всій поверхні.

Шаг №6

Приготувати крем. Для цього в каструлі ретельно змішати яйця і цукор, додати молоко.

Шаг №7

Яєчно-молочну суміш довести до кипіння, постійно помішуючи. Остудити до кімнатної температури, додати ванільний цукор.

Шаг №8

Збити розм'якшене масло (кімнатної температури), близько 10-15 секунд. Потім, продовжуючи збивати, потроху додавати яєчно-молочну суміш (приблизно по 1-2 ст. ложці).

Шаг №9

Готовий крем поставити в холодильник на 20 хвилин.

Шаг №10

По черзі кожен млинець змастити кремом.

Шаг №11

Прикрасити млинцевий торт кремом за допомогою кондитерського шприца (за бажанням). Можна прикрасити фруктами або горіхами.
Приємного апетиту!

Вгору