Повітряний бісквіт

2

Для безлічі десертів і тортів використовується бісквітне тісто. Рецепт бісквіта включає, як правило, яйця, цукор і борошно (іноді, вершкове масло). Але повітряний бісквіт можна приготувати за різною технологією. Існує два таких способи.

Продукти
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Яйця — 5 шт.
Приготування

Як робити: Повітряний бісквіт? Дуже просто читайте далі...

Теплий спосіб приготування бісквіта повітряного.

Жовтки розтерти з цукром (можна додати трохи розтопленого вершкового масла). Нагріти на водяній бані при постійному помішуванні до розчинення цукру. Помістити посуд в холодну воду і остудити до кімнатної температури, постійно збиваючи. При цьому маса стане густою, пухкою, жовтого кольору.

Додати борошно або борошно з крохмалем. Потім ввести білки і випікати повітряний бісквіт так само, як і при холодному способі.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом бісквіта перед вами.

Холодний спосіб приготування бісквіта повітряного.
Включити духовку.

Шаг №2

Як приготувати повітряний бісквіт:

Відокремити білки від жовтків.

Шаг №3

Збити білки з половиною цукру в міцну піну.

Шаг №4

Жовтки розтерти дочиста з половиною цукру. Можна додати терту цедру лимона або апельсина, або мелені горіхи.

Шаг №5

Борошно просіяти. Жовтки змішати з борошном.

Шаг №6

Потім обережно, щоб маса не опала, порціями ввести збиті білки.

Шаг №7

Все перемішуючи рухами знизу догори в одному напрямку.

Шаг №8

Форму змастити маслом.

Шаг №9

Тісто викласти у форму, змащену маслом.

Шаг №10

Форму поставити в духовку, розігріту до 150°С. Збільшити температуру до 180-200°С. Бісквіт не можна турбувати, відкривати духовку, трясти деко (принаймні, перші 15 хвилин випічки).

Шаг №11

Для перевірки готовності проткнути середину бісквіта дерев'яною паличкою — вона повинна залишитися сухою.

Шаг №12

Як тільки бісквіт буде готовий, вогонь вимкнути, відкрити дверцята духовки і залишити бісквіт на 10 хвилин.
(Якщо витримати повітряний бісквіт після випічки від 8 годин до 2-х днів, він легше ріжеться.)

Шаг №13

Бісквіт просочити сиропом, змастити кремом.
Приємного апетиту!

Вгору