Безопарний спосіб приготування дріжджового тіста

10 1 40 хв. 200 хв.

Любите пиріжки, пироги, піцу? Не знаєте як зробити дріжджове тісто? Ми вам підкажемо хороший безопарний спосіб приготування тіста.

Продукти
  • Борошно — 1 кг
  • Дріжджі сухі активні — 1 пачка (11 г)
  • Або дріжджі свіжі — 30-40 г
  • Молоко — 2 склянки
  • вода — 2 склянки, Масло вершкове — 40 г
  • або рослинне — 40 г
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
Приготування

Як робити: Безопарний спосіб приготування дріжджового тіста? Дуже просто читайте далі...

Щоб безопарне тісто вийшло високої якості, для його приготування слід використовувати борошно тонкого помелу вищого або першого сортів з додаванням до неї до 30% борошна-крупчатки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування безопарного тіста перед вами.

Шаг №2

Як приготувати дріжджове тісто безопарним способом:

Борошно просіяти.

Шаг №3

Молоко підігріти до 30-40°С градусів.

Шаг №4

Розтопити вершкове масло на маленькому вогні до стану густої сметани (до м'якості масла і не доводячи до кипіння).

Шаг №5

В невеликій кількості теплого молока або води (0,5 склянки) розвести сухі або живі дріжджі.
Розчинені живі дріжджі перед змішуванням з іншими інгредієнтами бажано процідити через сито, щоб не було грудочок.

Шаг №6

У підготовлений посуд влити необхідну кількість підігрітого до 30-40°С молока (1,5 склянки). Додати в нього окремо розведені в невеликій кількості теплого молока (або води) проціджений дріжджі, цукор пісок, яйця і сіль. Рідина в посуді розмішати.

Шаг №7

Потім всипати в неї просіяне борошно.

Шаг №8

Перемішати все спочатку ложкою.

Шаг №9

А потім руками замісити тісто. Перед закінченням замісу (хвилин через 5-7) у тісто додати розтоплене вершкове або рослинне масло. Заміс продовжити до тих пір, поки масло повністю не з'єднається з тестом (близько 5-7 хвилин).

Шаг №10

Добре вимішане тісто має бути однорідним, без грудок непромешанной борошна, в процесі замісу легко відставати від рук і стінок посуду.

Шаг №11

Після замісу тісто злегка посипати борошном, посуд закрити кришкою або чистою тканиною і поставити на 3-3,5 години в тепле місце (28-30°С) для бродіння. Можна поставити миску з тестом на каструлю з теплою водою (40 градусів). Тісто на паровій бані підійде швидше.

Шаг №12

У процесі бродіння, щоб звільнити тісто від надміру накопиченого вуглекислого газу, роблять обминку, т. е легке перемішування тесту.
При обминке тісто збагачується киснем повітря, що сприяє розвитку дріжджів і значного збільшення об'єму тіста. Технологія приготування дріжджового тіста передбачає, що тісто, приготовлене з борошна з хорошою клейковиною, слід обминати 2-3 рази, а з борошна зі слабкою клейковиною — 1 раз. Першу роблять обминку через 1-1,5 години, потім через 2-2,5 години і останній — перед обробленням.

Вгору