Бешбармак по-киргизськи

8

Рецепт бешбармака – один з найвідоміших в середньоазіатській кухні. Це блюдо традиційно для багатьох кочових народів, так як страва це ситна, а приготування бешбармака нескладно. Тут пропонується киргизька рецепт бешбармака.

Продукти
  • Баранина — 400 г
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Сіль — 1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 1 ч. ложка
  • *Для тіста:
  • Яйця — 1 шт.
  • Вода — 1 склянка
  • Борошно — 3 склянки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом бешбармака по-киргизськи.

Шаг №2

Як приготувати бешбармак по-киргизськи:

Баранину крупно нарізати.

Шаг №3

Баранину варять великими шматками в невеликій кількості води (500-600 мл). Через 30 хвилин після початку варіння воду солять і перчать і далі варять ще 1 годину з додаванням солі і перцю.

Шаг №4

Поки м'ясо вариться, готують тісто для киргизького бешбармака. Для цього змішують борошно, воду, яйце і сіль.

Шаг №5

Замішують прісне тісто.

Шаг №6

Прісне тісто тонко розкочують (2 мм).

Шаг №7

Нарізують прямокутниками.

Шаг №8

Готове м'ясо виймають з бульйону і нарізають тонкими скибочками шириною 0,5 см, довжиною 5 см

Шаг №9

Цибулю очищають і тонко нарізають.

Шаг №10

Опускають цибулю в киплячий бульйон на 2-3 хвилини, потім виймають.

Шаг №11

Підготовлені з тіста прямокутники відварюють їх в бульйоні 5 хвилин.

Шаг №12

Потім викладають на тарілку.

Шаг №13

З'єднують з бараниною, цибулею, нарізаною кільцями і припущенної в бульйоні з сіллю і перцем. Бешбармак по-киргизськи готовий. До бешбармаку подають бульйон в піалах.

Вгору