Бешбармак

7 4 60 хв. 100 хв.

Бешбармак – традиційне киргизький страву з баранини. Аналоги бешбармака є в башкирської, казахською та інших кухнях. Приготування бешбармака є обов'язковим у свята або для прийому дорогих гостей. Рецепт бешбармака варіюється в залежності від регіону його приготування, перед вами один з його варіантів.

Продукти
  • Баранина — 1 кг
  • Вода — 2-2,5 л
  • Цибуля — 2-3 шт.
  • Прянощі (суміш перців) — 0,5 ч. ложки
  • *Для тіста:
  • Борошно — 250 г
  • Вода — 0,5 склянки
  • Сіль — 0,25 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування бешбармака.

Шаг №2

Як приготувати бешбармак:

Баранину нарізати шматками по 30 — 40 г

Шаг №3

Скласти у велику каструлю, залити водою (2-2,5 л) і варити до готовності (40-60 хвилин) при слабкому кипінні.

Шаг №4

Через 25-45 хвилин від початку варіння (за 15 хвилин до кінця варіння додати сіль (1,5-2 ч. ложки) і прянощі (суміш перців).

Шаг №5

Поки вариться м'ясо, приготувати прісне тісто. Для цього в миску просіяти борошно. Додати сіль (0,25 ч. ложки) і воду. Замісити тісто.

Шаг №6

Половину готового бульйону (шурпи) відібрати в інший посуд і процідити через марлю або паперовий рушник.

Шаг №7

Тісто для бешбармака тонко розкачати (1,5 мм).

Шаг №8

Підготовлене тісто нарізати ромбами зі стороною 4 — 5 см

Шаг №9

Цибулю очистити і нарізати кільцями.

Шаг №10

З киплячого бульйону вийняти м'ясо (при необхідності м'ясо нарізати).

Шаг №11

Замість нього опустити тісто. Варити 5 — 7 хвилин.

Потім вийняти тісто і покласти нарізану кільцями цибулю. Варити цибуля 3 — 4 хвилини (тільки до зникнення гіркоти).

Шаг №12

На велике блюдо викласти послідовно шарами: тісто, м'ясо і зверху цибулю. Окремо в піалах подати попередньо відібрану гарячу шурпу. Бешбармак — дуже ситне блюдо, тому до нього не подають ні закусок, ні інших страв. Як виняток можна подати до бешбармаку соління і сильно охолоджену горілку.

Вгору