Бешбармак

9 6 180 хв.

Бешбармак, як справедливо пише Вікіпедія, або бесбармак (каз. - ет, бесбармақ, бешбармақ) - одне з основних страв казахської національної кухні, яку готують по урочистих випадках. Бешбармак складається з відвареного м'яса, локшини (каз. шелпек/жайма) у вигляді великих прямокутників і міцного бульйону.

Продукти
  • М'ясо (баранина, яловичина, конина) - 1 кг
  • Масло вершкове - 150 г
  • Цибуля - 2 головки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль
  • Перець
  • Для тіста:
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 1 кг
  • Сіль
Приготування

Як робити: Бешбармак? Дуже просто читайте далі...

Так як є мешканкою прекрасної країни Казахстан, можу напевно сказати, що бешбармак - невід'ємна частина нашого недільного столу.

Як приготувати бешбармак:

1. Варимо м'ясо в бульйоні зі спеціями: головка цибулі, часник, чорний перець, сіль. Час приготування м'яса становить 2-2,5 години на повільному вогні. Необхідно, щоб воно відокремлювалося від кісток і розпадалося на частини, так сказати «тануло в роті»)).

2. У цей час замішуємо тісто розкачуємо його в тонкий коржик, щоб крізь неї було видно стіл, і ріжемо на ромбики.

3. Готове м'ясо дістаємо і рвемо на невеликі шматочки, при бажанні можна залишити величезними шматками, щоб насолодитися на всі 100).

4. У м'ясний бульйон кидаємо тісто і варимо близько 15 хвилин. Викладаємо шарами тісто+м'ясо+соус з лука. Перчимо.

Приємного апетиту! Поки писала, ковтала слину.

Рецепт приготування соусу з цибулею:

В невелику чашку нашаткувати цибулину кільцями або півкільцями.

Покласти шматочок вершкового масла і поперчити.

Залити всю цю красу киплячим бульйоном, в якому вариться м'ясо.

Покрокове приготування

Шаг №1

Соус з цибулі з маслом для бешбармака.

Вгору