Біляші

15 10 30 хв. 60 хв.

Готуємо разом біляші? Рецепт простий і дуже смачний.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 3,5 склянки
  • Куряче яйце (за бажанням) - 1 шт
  • Молоко (або вода) - 1 стакан
  • Жир (або рослинне масло) - 2 ст. ложки
  • Дріжджі сухі активні - 1 ст. ложка
  • Сіль - 1 щіпка (за смаком)
  • Для фаршу:
  • Яловичина - 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 головки
  • Вода - 0,5 склянки
  • Перець чорний мелений - 1-2 щіпки
  • Сіль - 1-2 ч. ложки
  • Для смаження:
  • Жир для смаження (або рослинне масло) - 100-130 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для біляшів з м'ясом перед вами.

Шаг №2

Як приготувати біляші з м'ясом:

М'ясо промити і нарізати невеликими шматочками.

Шаг №3

Почистити і помити цибулю, розрізати на 2-4 частини.

Шаг №4

М'ясо з цибулею пропустити через м'ясорубку два рази.

Шаг №5

Фарш розвести водою, додати сіль і перець. Добре перемішати.

Шаг №6

Приготувати тісто для біляшів. Борошно просіяти, посолити.

Шаг №7

Додати сухі дріжджі і жир (олію). А також за бажанням вбити куряче яйце.

Шаг №8

Перемішати. Потім додати теплу воду або молоко. Ложкою перемішати, а потім руками замісити м'яке тісто.

Шаг №9

Накрити рушником, дати постояти 20 хвилин. Тісто обім'яти.

Шаг №10

Дріжджове тісто для біляшів ще раз вимісити і розкачати в джгут (ковбаску, розрізати і сформувати маленькі булочки (розміром з куряче яйце). Виходить 8-10 шт.

Шаг №11

Булочки розкачати в невеликі коржі (товщиною близько 0,4-0,5 см), покласти на них м'ясний фарш (1 ст. ложку).

Шаг №12

Краї коржі закатати пальцями на фарш, посередині залишити дірочку. Так зліпити все біляші.

Шаг №13

Розігріти сковороду, налити жир (олію), близько 100 р. Біляші смажити в розігрітому жирі на сковороді, уклавши на сковороду м'ясом вниз на невеликому вогні близько 5 хвилин.

Шаг №14

Коли верх добре підрум'яниться, перевернути денцем вниз і смажити біляші до готовності 8-10 хвилин. Так посмажити всі біляші.

Шаг №15

Біляші з м'ясом готові.
Приємного апетиту!

Вгору