Бефстроганов

10

Оригінальний рецепт бефстроганов, на жаль, не зберігся. Кухарі багатьох країн протягом довгих років вносили до нього свої зміни, що призвело до втрати автентичності бефстроганов. У підсумку цей рецепт з роками змінився і склався новий, який готується з яловичини з додаванням сметани. А в деяких рецептах ще кладуть томат.

Продукти
  • Яловичина - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сметана - 250 грам
  • Борошно - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Суміш смежемолотых перців - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Запашний перець горошком
  • Рослинна олія для смаження
Покрокове приготування
1 Бефстроганов, шаг 1

М'ясо помийте, очистіть від плівки і жиру.

:)
2 Бефстроганов, шаг 2

Поріжте шматочками, як на відбивні, приблизно 1,5 см в товщину.

3 Бефстроганов, шаг 3

Покладіть один шматочок м'яса на дощечку, прикрийте харчовою плівкою і злегка відбийте молоточком. Це додасть ніжності м'яса.

4 Бефстроганов, шаг 4

Поріжте м'ясо упоперек волокон на довгасті шматочки. Довжиною приблизно 3-4 см, шириною 1 див.

5 Бефстроганов, шаг 5

У сковороду налийте олію і нагрійте.
Коли олія нагріється, покладіть в нього м'ясо і смажте 5 хвилин на великому вогні. Довше не смажте, інакше м'ясо втратить соковитість.

6 Бефстроганов, шаг 6

Цибулю почистіть, помийте і поріжте півкільцями.

7 Бефстроганов, шаг 7

Коли м'ясо підрум'яниться, відправте до нього лук. Смажте продукти до напівготовності.

8 Бефстроганов, шаг 8

Додайте сметану і перемішайте.

9 Бефстроганов, шаг 9

Додайте борошно і знову перемішайте.

10 Бефстроганов, шаг 10

Приправте спеціями.

11 Бефстроганов, шаг 11

Налийте води, закрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин.

12 Бефстроганов, шаг 12

Приємного апетиту!

Вгору