Беф-строганов в грибному соусі

8 6 40 хв. 50 хв.

Беф-строганов стане ще смачнішим, якщо додати в соус смажені гриби.

Продукти
  • Яловичина (філейна вирізка) - 500 г
  • Цибуля - 250 г
  • Гриби свіжі (печериці) - 250 г
  • Олія - 8 ст. ложок
  • Гірчиця - 1-2 ч. ложки
  • Сметана - 5-6 ст. ложок
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування беф-строганов в грибному соусі.

Шаг №2

Як приготувати беф-строганов в грибному соусі:

м'ясо Вимити, розрізати впоперек на шматки товщиною 1-2 см, відбити молотком.

Шаг №3

Нарізати смужками довжиною 3-4 див.

Шаг №4

Очистити, вимити і дрібно нарізати цибулю.

Шаг №5

Вимити і дрібно нарізати гриби.

Шаг №6

Розігріти на сковороді 4 ст. л. рослинного масла, покласти туди нарізані гриби і цибулю і згасити на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Шаг №7

Посолити, посипати перцем і перемішати з гірчицею.

Шаг №8

Інше масло розігріти в іншому посуді. Викласти м'ясо.

Шаг №9

На сильному вогні, помішуючи, підсмажити м'ясо (10 хвилин), посолити (0,5 ч. ложки).
Вийняти шумівкою на тарілку, масло добре злити.

Шаг №10

М'ясо додати до цибулі з грибами.

Шаг №11

Поставити сковороду з отриманим соусом на слабкий вогонь, додати сметану.

Шаг №12

Перемішати, накрити сковороду кришкою, потримати на вогні ще 3 хв і зняти з плити.

Шаг №13

При подачі беф-строганов в грибному соусі прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Вгору