Баурсак здобний

8

Баурсаки — смажені у фритюрі кульки з дріжджового тіста. Рецепт баурсаков дуже простий!

Продукти
  • Борошно — 500-600 г
  • Вода — 150 мл
  • Молоко — 100-150 мл
  • Дріжджі сухі — 7 г
  • Масло вершкове — 20 г
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Яйця — 1-2 шт.
  • Олія рослинна — 2 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування баурсаков.

Шаг №2

Як приготувати баурсаки по-татарськи:

Приготувати здобне тісто для баурсаков. У підігрітою до 30°С воді (або в молоці) (80% норми) розчинити дріжджі

Шаг №3

Всипати просіяне пшеничне борошно (50% норми), замісити тісто (не густіше сметани).

Шаг №4

Опару посипати борошном, закрити чистою серветкою і поставити в тепле місце для бродіння на 3-4 години.

Шаг №5

В молоці або воді розчинити цукор і сіль.

Шаг №6

Масло розтопити.

Шаг №7

У готову опару додати розчинну сіль і цукор, борошно, воду або молоко, яйця і замісити тісто.

Шаг №8

В кінці замісу додати розтоплене вершкове масло.

Шаг №9

Тісто поставити в тепле місце на 1,5 години для вторинного бродіння.

Шаг №10

Потім підготовлене тісто обробити на джгути, нарізати шматочками діаметром 3 см, вагою 15-20 г і дати підійти 15-20 хвилин.

Шаг №11

Розігріти рослинне масло. Баурсаки смажити у фритюрі на середньому вогні до золотистого кольору (5-8 хвилин). Потім вийняти баурсаки і дати стекти зайвому жиру. Так смажити всі шматочки тіста.

Шаг №12

Баурсаки готові. Приємного апетиту!

Вгору