Баурсак (здобні кульки)

8 60 хв. 60 хв.

Баурсаки здобні – це різновид пончиків, смажених у фритюрі. Традиційно в Середній Азії, Татарстані і Башкортостані готують їх для святкового столу. Не варто чекати поїздки в Татарстан, щоб спробувати солодкий баурсак, рецепт татарського баурсака з дріжджового тіста перед вами – це зовсім нескладно, подайте баурсаки здобні дорогим гостям або до звичайного сімейного чаю.

Продукти
  • Борошно — 0,5 кг
  • Яйця — 5 шт
  • Молоко — 75 мл
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Масло вершкове — 1 ст. ложка
  • Дріжджі сухі — 5 г
  • Сіль — 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження — 200-300 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом баурсака.

Шаг №2

Як приготувати баурсак здобний:

Розтопити масло.

Шаг №3

У посуд випустити яйця, налити молоко, додати масло, цукровий пісок, сіль і дріжджі. Суміш добре перемішати до повного розчинення цукру, солі і дріжджів.

Шаг №4

Просіяти борошно.
Потім ввести просіяну борошно в тісто.

Шаг №5

Замісити тісто для татарського баурсака. Воно повинно бути м'якше, ніж тісто для домашньої локшини.

Шаг №6

Взяти тісто шматками по 100-150 г, розкотити їх тонкими ковбасками і нарізати шматочками величиною з лісовий горіх.

Шаг №7

У казан налити олію, розжарити його.
Шматочки занурити в киплячу олію і, помішуючи, обсмажувати здобні кульки в олії до рум'яної скоринки (5 хвилин на сильному вогні).

Шаг №8

Готовий баурсак зцідити в друшляк, дати стекти жиру.

Шаг №9

Татарський баурсак подається на стіл холодним.

Вгору