Баурсак

9 12 85 хв. 85 хв.

Баурсак - це традиційне казахське, а також татарська і башкирська блюдо. Рецепт баурсаков нескладний, це шматочки тіста, смажені у фритюрі. Зазвичай баурсаки готуються з прісного або дріжджового тіста, але є і баурсаки, рецепт яких пропонує зробити їх з сирного тіста.

Продукти
  • Борошно - 1 кг
  • Яйця - 10 шт
  • Молоко - 130-140 г
  • Цукор - 35-40 г
  • Масло вершкове - 30 г
  • Дріжджі - 5 г
  • Сіль - 15 г
  • Олія рослинна - 300-350 г
  • Цукрова пудра (за бажанням) - 1-2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Отже, як приготувати баурсак?
Спочатку потрібно підготувати інгредієнти. Продукти для баурсаков потрібні самі звичайні.

Шаг №2

Масло розтопити на водяній бані і трохи остудити.

Шаг №3

У посуд випустити яйця, налити молока, додати масло, цукор, сіль і трохи дріжджів, хоча часто дріжджі взагалі не кладуть. Суміш добре перемішати до повного розчинення цукру, солі і дріжджів.

Шаг №4

Потім ввести просіяну муку і замісити тісто. Воно повинно бути м'якше, ніж тісто для домашньої локшини.

Шаг №5

Взяти тісто шматками по 100-150 г (порцію тіста розрізати на 16 шматків). Розкачати їх тонкими ковбасками, приблизно 1-1,5 см завтовшки. Нарізати шматочками величиною з лісовий горіх.

Шаг №6

Рослинне масло налити в казан і розігріти.
Шматочки занурити в киплячу олію.

Шаг №7

Помішуючи, обсмажити до рум'яної скоринки (2-3 хвилини) на сильному вогні.

Шаг №8

Готовий баурсак зцідити в друшляк (або викласти на паперовий рушник). Дати стекти жиру.

Шаг №9

Баурсак подається на стіл холодним. До чаю.

Шаг №10

Баурсак можна посипати цукровою пудрою. Його можна їсти з катыком і молоком.
Баурсак добре брати в дорогу.

Вгору