Батон нарізний

6

Дуже смачний батон нарізний. Рецепт випічки і закладка продуктів для батона нарізної по ГОСТу.

Продукти
  • Борошно пшеничне вищого сорту - 500 г (225-275 р*/ 225-275 м**)
  • Дріжджі хлібопекарські пресовані - 5 г*
  • Вода - 266 г (125-150 г*/ 116-141 м**)
  • кухонна Сіль, харчова - 7,5 г**
  • Цукор-пісок - 20 г**
  • Маргарин столовий з вмістом жиру 82% - 17,5 г**
  • ________________________________
  • * - для опари
  • ** - для тесту
Приготування

Як робити: Батон нарізний? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати батони нарізні:

Опара замішується 5 хв., тісто 8-10 хв.

Маргарин вводиться через 5 хв. після початку замісу тіста.

Округлені тестові заготовки направляють на попередню расстойку, після чого розкачують качалкою в «язик» (дуже важливо) і формують батон.

Перед посадкою в піч на заготовках роблять надрізи. Випікати 20-24 хвилини при температурі 220-250 р.

Температура бродіння:

- опара: +30 градусів;

- тісто: +30 градусів.

Час бродіння:

- опара: 210-240 хв.;

- тісто: 60-90 хв.

Розстойка: 35-70 хв.

Температура випічки: 220-250 градусів.

Час випічки: 20-24 хв.

*

Від себе:

Борошна начебто побільше додала і маргарину в 2 рази, так як у мене залишався шматочок і мені нікуди більше подіти. І випікала начебто менше 20 хвилин. Але я робила 2 маленьких, а не один великий батон.

Вгору