Бананово-ягідний кекс

12 6 80 хв.

Ми з чоловіком зазвичай їмо такі кекси з бананами і ягодами на сніданок, бо гарячий шматочок кексу з кави вранці будить і насичує до обіду. Я зазвичай роблю його з вечора, а вранці просто розігріваю в мікрохвильовці 40 секунд і додаю трохи олії на поверхню кексу, щоб було ситно і соковито.

Продукти
  • 1/2 склянки маргарину (115 г)
  • 1 склянка цукру
  • 2 яйця
  • 3 великих стиглих банана (розім'ятих)
  • 3 ст. ложки сметани
  • 1 жменя ягід (будь-яких)
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1+1/4 склянки борошна
  • 1/2 склянки горіхів за бажанням, краще всього волоських
Приготування

Як робити: Бананово-ягідний кекс? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати банановий кекс з ягодами:

Спочатку змішайте м'яті банани, маргарин, яйця, сметану і ягоди.

В окремій мисці змішайте всі сухі інгредієнти, включаючи горіхи. Потім вмішайте вашу бананово-ягідну суміш і добре перемішайте.

Влийте у форму для запікання і випікайте бананові кекси 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Перевірити, чи готовий кекс, можна зубочисткою (або дерев'яною стороною сірники) - якщо зубочистка після втыкания виходить чистою, значить кекс готовий.

Вгору