Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate)

9 5 20 хв. 40 хв.

Це незвичайне, дуже смачне блюдо - класика південної італійської кухні. У кожному регіоні існує безліч варіантів. Пропоную вам мій рецепт. Такі баклажани фаршировані можуть подаватися як закуску або як самостійну страву. А також як соус до пасти.

Продукти
  • Баклажани - 5 шт
  • Сир твердий - 150 г
  • Часник - 5-7 зуб.
  • Перець гострий - 1/2 стручка
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Помідори консервовані у власному соку - 400 г
  • Цибуля - 1/2 шт.
  • Анчоуси (філе) - 15 шт
  • Зелень петрушки - 1 пуч.
  • Масло рослинна олія
  • Сіль
  • Цукор (за необхідності) - 1/2 ч.л.
Покрокове приготування
1 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 1

Як приготувати баклажани фаршировані:

Нам знадобляться невеликі, не більше 200 р баклажанчікі. Відрізуємо плодоніжки і робимо поздовжні розрізи, близько 1,5 см глибиною, на відстані 2-3 см один від друга. Баклажан повинен тримати форму, так що не перестарайтеся.

:)
2 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 2

Для начинки нам знадобляться: твердий сир, порізаний тонкими пластинками, петрушка, часник, порізаний пластинками, і  бажанням анчоуси.

3 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 3

У кожен розріз закладаємо невелику кількість начинки. Якщо ви вирішите не використовувати анчоуси, в розрізи потрібно буде додати трохи солі.

4 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 4

Баклажани фаршировані швидко обсмажуємо з всіх сторін на сильному вогні товстостінній сковороді, на невеликій кількості рослинного масла.

5 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 5

Викладаємо баклажани на паперовий кухонне рушник.

6 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 6

Злити зайве масло з сковороди. Обсмажити цибулю, нарізану дрібним кубиком, гострий і болгарський перець, нарізаний невеликими шматочками.

7 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 7

Додаємо подрібнені помідори в власному соку, солимо і тушкуємо 5 мін. Якщо помідори кислят, можна додати 1/2 ч.л. цукру.
 літній час краще використовувати свіжі помідори, у такому випадку потрібно буде загасити соус 15 мін., перш ніж перекласти в нього баклажани.

8 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 8

Підсмажені баклажани поміщаємо в соус і тушкуємо на повільному вогні під закритою кришкою близько 20 мін., перевертаючи час від часу.

9 Баклажани «Застебнуті» (Melanzane Abbotonate), шаг 9

Баклажани фаршировані готові. Приємного апетиту!

Вгору