Баклажани з каштанами та травами під гострим соусом

13

Готуються баклажани на пару і подаються з гострою часниково-імбирною заправкою.

Продукти
  • Баклажани дрібні — 500 г
  • Каштани кулінарні — 120 г
  • Часник (дрібно рубаний) — 6 зубків
  • Імбир свіжий (рубаний) — 1 ст. л.
  • Масло рослинне — 30 г
  • Цибуля зелена (нарізаний невеликими шматочками) — 8 шт
  • Перець чилі червоний (нарізаний соломкою) — 2 шт.
  • Соєвий соус — 45 г (3 ст. л.)
  • Рисове вино — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • М'ята, листя свіжі — 1 жменя
  • Кінза, листя свіжі — 30-45 г
  • Арахіс смажений (рубаний) — 50 р
Приготування

Як робити: Баклажани з каштанами та травами під гострим соусом? Дуже просто читайте далі...

1. Баклажани порізати уздовж навпіл, викласти на тарілку, помістити в пароварку, готувати на пару 25-30 хвилин. Готові баклажани залишити остигати при кімнатній температурі.

2. У воке або іншій великій сковороді розігріти олію, викласти часник, цибуля, імбир і чілі, смажити, помішуючи, 2-3 хвилини.

3. Зняти сковороду з плити, додати соєвий соус, вино і цукор, перемішати.

4. У баклажани додати м'яту, кінзу, каштани і арахіс, перемішати. Полити баклажани часниково-імбирним соусом, перемішати і можна подавати. Добре подати цей гарнір з відварним рисом або яєчною локшиною.

Вгору