Баклажани з часником

5

Робимо заготовки на зиму. Запропонуємо зробити баклажани з часником. Для засолювання використовують дрібні і середні баклажани.

Продукти
  • Баклажан — 10 кг
  • Часник — 250 г
  • Лавровий лист — 5 г
  • Розсіл:
  • Вода — 1 л.
  • Сіль — 40 г
Приготування

Як робити: Баклажани з часником? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 10 л салату з баклажанів з часником на зиму.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом баклажанів з часником перед вами.

Шаг №2

Як приготувати баклажани з часником на зиму:

Баклажани вимити, відрізати хвостики. У відрі закип'ятити воду, посолити. Плоди бланшувати в киплячій 5%-ном розсолі протягом 3-5 хв. Після цього опустити їх у холодну воду для охолодження.

Шаг №3

Підготовлені баклажани сильно віджати. Для цього покласти їх під прес.

Шаг №4

Часник очистити, дрібно нарізати ножем.

Шаг №5

Баклажани розрізати по довжині навпіл, не доходячи до плодоніжки. Часник розкласти всередину розрізаних плодів, потім скласти плоди в первісну форму.

Шаг №6

Підготовлені баклажани викласти щільно в відро. Крім того, між плодами рівномірно розподілити лавровий лист і часник так само розподілити між ними.

Шаг №7

Зробити розсіл. Для цього розчинити у воді сіль.

Шаг №8

Підготовлені баклажани залити 4%-ним сольовим розчином. Накрити тарілкою або дерев'яним кружком, поставити гніт. Баклажани з часником зберігати в холодному місці.

Шаг №9

Готовий салат з баклажанів з часником. Приємного апетиту!

Вгору