Баклажани гостро-солодкі по-китайськи

2 20 хв. 20 хв.

Гостро-солодкі баклажани чудово поєднуються з рисом, тофу і м'ясом. Незвичайний смак. Для любителів азіатської кухні!

Продукти
  • Баклажани - 2 шт.
  • Цибуля - 1/2-1 шт.
  • Часник - 5 зуб.
  • Імбир (корінь) - 3 см
  • гострий Перчик - 1-1,5 шт.
  • Масло рослинне - 2 ст.л.
  • Для заливки:
  • Соєвий соус - 3 ст.л.
  • Яблучний оцет - 1-2 ст.л.
  • Шеррі - 1 ст.л.
  • Цукор - 1-2 ст.л.
  • Для подачі:
  • Кунжутне насіння - 2 ст.л.
  • Цибуля зелена - 10 пір'я
Приготування

Як робити: Баклажани гостро-солодкі по-китайськи? Дуже просто читайте далі...

Замість шеррі можете використовувати саке, граппу, ром, бренді або горілку.

Покрокове приготування

Шаг №1

Баклажани нарізати соломкою, посолити і дати постояти 30-60 хвилин. Віджати.

Шаг №2

Цибулю, часник і імбир подрібнити.

Шаг №3

Гострий перчик теж подрібнити.

Шаг №4

Підготувати заливку. Змішати соєвий соус, шеррі і оцет. Розчинити коричневий цукор.

Шаг №5

Баклажани обсмажити 3 хвилини на рослинному маслі.

Шаг №6

Перекласти на паперовий рушник.

Шаг №7

Обсмажити часник, цибуля, імбир і гострий перчик.

Шаг №8

Влити соус і тушкувати 1 хвилину.

Шаг №9

Повернути баклажани на сковороду і тушкувати 3 хвилини.

Шаг №10

Перед подачею посипати підсмаженими на сухій сковороді кунжутним насінням і подрібненим зеленим луком.
Приємного апетиту!

Вгору