Баклажани мариновані з помідорами і перцем

10

Заготівля баклажанів на зиму. Овочевий салат з консервованих баклажанів, перцю, помідорів, моркви і цибулі.

Продукти
  • Баклажани — 1 кг
  • Перець солодкий — 800 г
  • Помідори — 500 г
  • Морква — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 400 г
  • Часник — 1 головка
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Цукор — 80 г
  • Оцет 9% — 80 мл
  • Олія рослинна — 100 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Баклажани нарізати невеликими кубиками.

Шаг №2

Посипати баклажани сіллю (1 ст. ложка), перемішати і залишити на 10 хвилин.

Шаг №3

Перець нарізати невеликими квадратиками.

Шаг №4

Моркву натерти на крупній тертці.

Шаг №5

Баклажани промити холодною водою. Додати в каструлю з баклажанами моркву.

Шаг №6

Додати перець.

Шаг №7

Цибулю нарізати невеликими шматочками (чвертькільцями) і додати в каструлю з овочами.

Шаг №8

Часник дрібно нарізати, додати до овочів.

Шаг №9

Помідори дрібно нарізати і додати до інших овочів.

Шаг №10

Влити олію.

Шаг №11

Влити склянку води. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

Шаг №12

Додати 1 ст. ложку солі.

Шаг №13

Влити оцет.
Всипати цукор.

Шаг №14

Кип'ятити овочеву суміш 10 хв.

Шаг №15

Розкласти в підготовлені (стерилізовані над парою) банки.

Шаг №16

Закрити (закатати) прокип'яченими кришками.
Перевернути банки, накрити (ковдрою тощо) і залишити для повільного охолодження на 5-6 годин.

Вгору