Баклажани мариновані по-грузинськи

7

Запропонуємо на закуску ароматні мариновані баклажани. А маринувати баклажани по-грузинськи просто. Готуємо?

Продукти
  • Баклажан — 1 кг
  • Оцет столовий 6% — 1 склянка
  • Вода — 1 склянка
  • Горіх волоський — 0,5 склянки
  • Сіль — 60 г
  • Часник — 100 г
  • М'ята сушена — 3-4 м
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом баклажанів, маринованих по-грузинськи, перед вами.

Шаг №2

Як приготувати мариновані баклажани по-грузинськи:

Молоді баклажани вимити.

Шаг №3

Обрізати підстава плодів з плодоніжкою і ложкою вибрати насіння.

Шаг №4

Покласти в каструлю, залити солоною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини на середньому вогні.

Шаг №5

Баклажани відцідити, покласти під гніт.

Шаг №6

Часник очистити, подрібнити. Горіхи порубати ножем. М'яту подрібнити.

Шаг №7

Приготувати фарш з подрібненого і протертого з сіллю часнику, дрібно порізаних горіхів і сухої м'яти.

Шаг №8

Начинити баклажани.

Шаг №9

Фаршировані баклажани щільно укласти в банки, залити доведеним до кипіння і охолодженим розчином оцту з водою (1:1). Поставити в холодне місце.

Шаг №10

Через 3-4 дні мариновані баклажани по-грузинськи готові до вживання.
Приємного апетиту!

Вгору